Lliurades al.legacions POUM per salvaguardar els elements patrimonials de la Guerra Civil a Lleida

thumbnailAvui ha estat un gran pas per al nostre Grup de treball. Hem presentat el llistat dels elements a protegir de la Guerra Civil de la nostra ciutat. Després d’haver presentat una moció (1 d’abril de 2016) per inventariar, protegir i difondre – tema encara pendent –  el patrimoni bèl·lic de la nostra ciutat, ha calgut fer unes al·legacions per protegir aquests elements. Podíem haver començat per aquí i no haver de fer tanta feina.

El document presentat el podeu veure en l’apart de documents d’aquest blog. També podeu veure els elements que en aquell moment vam demanar protegir. Us reto a veure si sabeu veure-hi diferències.

Tal com hem apuntat anteriorment ara caldrà asseure’ns i pensar com podem fer perquè aquests elements tinguin una difusió entre la ciutadania. A la feina…

Gràcies a tots pel suport i per la feina feta…

Trobada informal al voltant dels maquis a les Terres de ponent.

3-5-2011-2-5-0-1

Arran d’una conversa que vam tenir amb Lluís Colomés de Sapeira hem cregut adient trobar-nos al Centre Excursionista de Lleida per parlar dels maquis a les Terres de Lleida. Serà el divendres, 6 de juliol, a les 20 h.

Resulta que sabem que havia una línia de passadors que passava a tocar de Lleida. Ens volem trobar per dir cadascú el que sap del tema. Si tens informació al voltant del tema, no dubtis de venir. Posem llum en un dels moments més foscs de la nostra Memòria.

 

 

Nova experiència: Cinema per entendre millor la nostra història amagada

Avui iniciem una nova experiència. A més de voltar pels turons buscant trinxeres i nius de metralladores i fer papers perquè les administracions defensin el nostre patrimoni bèl·lic. Creiem que també és interessant asseure’ns en una sala de cinema com l’Espai Funàtic (sense ells no seria pas possible aquesta experiència) i veure cinema Memorialista i després fer un vermutet per comentar la pel·li i noves accions.